Selskapet har røtter 125 år tilbake i tid. Fra en beskjeden begynnelse på et gatehjørne i Helsinki har vi utviklet oss og vokst til å bli en internasjonal virksomhet, samtidig som vi har tatt vare på våre nordiske røtter.

Vår fremste prioritet alltid vært våre kunder, gjester og medarbeidere, og konstant å strebe etter det beste av kvalitet, bærekraft, service og innovasjon.

Selskapet ble opprinnelig grunnlagt i 1891 av Karl Fazer, da han åpnet sin første kafé «French-Russian» i Kluuvikatu 3 i sentrum av Helsinki. Tre år senere, i 1894, ble produksjon av sjokolade og konfekt lansert samme sted.

Fazer-navnet ble registrert som et varemerke i 1908, og innen 1919 hadde virksomheten vokst til å fylle hele kvartalet rundt fabrikken i Tehtaankatu.

Fazer Food Services, tidligere kjent som Amica Catering, ble grunnlagt i 1976. To år senere, i 1978, kjøpte Fazer bedriften Working Site Service. Denne bedriften var forløperen innen catering på arbeidsplassen, med røtter tilbake til 1944, grunnlagt av Lotta Swärd.

Våre kokker har lang tradisjon med deltakelse i konkurranser, og i 2012 vant det svenske Fazer Culinary Team klassen Community Catering under Culinary World Cup, en prestasjon som ble gjentatt i 2014.

Culinary Olympics 2016 gikk av stabelen i Tyskland, og Fazer kan nå kalle seg olympiske mestere i lunsj. Fazer Culinary Team Finland fikk høyest score av alle lag, og vant i klassen ”storkjøkken”, tett fulgt av Fazer Culinary Team Sverige som forsvarte sitt OL-gull fra 2012, og endte på andre plass etter sine finske kollegaer.